keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Palautusjuomissa steroideja?

Noin viidesosassa palautusjuomista on löytynyt epämääräisiä ainesosia, paljastaa urheilulääkäri Harri Hakkarainen Suomen Urheiluopistolta Savon Sanomissa. Juomista on löytynyt piristäviä aineita, ja joistakin jopa anabolisia steroideja. Lisäksi Harri Hakkaraisen mukaan juomista voi löytyä "vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä"

Rohkeita väitteitä ja melko ikävä uutinen varsinkin lisäravinnekauppiaille mutta myös palautusjuomien käyttäjille. Uutinen ei sinänsä taida olla mikään uusi, koska jo muutama vuosi sitten taisi olla asia tapetilla erään suomalaisen lisäravinnevalmistajan osalta. Mistä sitten voi aivan varmasti tietää esimerkiksi käyttämänsä proteiinijauheen alkuperän? Jos valmistaja lupaa pakkauksessa jotain, mitä se todistaa? Ei mitään, jos kukaan ei valvo väitteiden todenperäisyyttä.

Tällainen uutinen vaatisi tilanteen perusteellisen selvittämisen ja viranomaisten puuttumista asiaan tavalla tai toisella. Toivottavasti asia saataisiin nopeasti kuntoon ja jonkinlainen laadunvalvonta lisäravinteille. Kuluttajan tulisi voida luottaa siihen, että pakkaus sisältää vain sitä ainetta jota siinä luvataankin.

2 kommenttia: